Bactiseptic Orange Bactiseptic Clear Aquaseptic Clear BactiScrub

Eksperti za proizvode koji sadrže CHG

Najvažniji zadatak - svakodnevna borba protiv bolničkih infekcija

Bactiseptic Orange

Bactiseptic Orange je antiseptik opšte namene sa 2% hlorheksidina i 70% izopropanola. Namenjen je za dezinfekciju operativnog mesta, ubodnih tačaka kože pri uvođenju centralnih venskih sistema i katetera i pri vađenju krvi.

Antiseptik ima odlične rezidualne efekte, a dezinfikovano područje je jasno uočljivo zahvaljujući narandžastoj boji koja se lako skida sa kože. Takođe je dostupna bezbojna verzija preparata: Bactiseptic Clear.

  • Sprečava infekciju na mestu hirurške intervencije*, bakterijemije i flebitis.
  • Ima bolje rezidualno dejstvo od povidon-jod preparata (3 sata produženo dejstvo).
  • Narandžasta boja omogućava optimalan uvid u zonu aplikacije.
  • Prvi stabilni obojeni preparat na bazi hloroheksidina koji može biti adekvatna zamena povidon-joda.
  • Narandžasta boja se ne može pomešati sa drugim stanjima kože, kao što su modrice ili flebitis.

Bactiseptic Clear

Bactiseptic Clear je antiseptik opšte namene sa 2% hlorheksidina i 70% izopropanola. Namenjen je za dezinfekciju operativnog mesta, ubodnih tačaka kože pri uvođenju centralnih venskih sistema i katetera i pri vađenju krvi.

  • Sprečava infekciju na mestu hirurške intervencije
  • Ima bolje rezidualno dejstvo od povidon-jod preparata (3 sata produženo dejstvo).

„Preoperativno čišćenje kože pacijenta hlorheksidinom u alkoholnom rastvoru (2% hlorheksidina u 70% izopropil alkohola) daje bolje rezultate od čišćenja povidon-jod preparatima u sprečavanju infekcija na mestu hirurške intervencije.“

Aquaseptic Clear

Aquaseptic Clear je 2% vodeni rastvor hlorheksidina koji se posebno preporučuje za primenu na osetljivoj koži.

Preporučuje se u slučajevima kada treba izbeći korišćenje alkoholnih ili povidon-jod preparata, u neonatologiji, akušerstvu, ginekologiji, plastičnoj hirurgiji itd.

„Nije bilo značajnije razlike u efikasnosti između alkoholnih preparata i vodenog rastvora hlorheksidina za prevenciju infekcija na mestu manjih hirurških intervencija na koži u opštoj praksi.“

BactiScrub

BactiScrub je sapunski gel sa 4% hlorheksidina za dubinsko a nežno čišćenje kože. Tekstura gela podstiče zadržavanje hlorheksidina na koži.

Preparat se koristi za hiruršku dezinfekciju ruku zdravstvenih radnika. Može se koristiti i za antiseptičko pranje kože pacijenta (hirurško odeljenje, intenzivna nega, slučajevi kolonizacije).

Hemijski sastav preparata ne uključuje anjonske surfaktante, što omogućava vlaženje i negu kože. Takođe, visoka adhezivnost proizvoda doprinosi produženom delovanju hloroheksidina koji deluje kao antibakterijska barijera i tako smanjuje broj bakterija na koži tokom više sati.